Hos oss serveras ekologisk och vegetarisk mat varje dag. Den är kärleksfullt lagad från grunden av vår egen kock Amelie. Varje veckomeny har vi flera veckor i sträck för att barnen ska få gott om tid att bekanta sig och vänja sig med varje maträtt. Vi månar om att barnen ska så bra mat som möjligt samtidigt som vår påverkan på miljön ska vara så liten som möjligt. Därför handlar vi det mesta av vår mat från lokala producenter. Vi odlar även egna grönsaker i vår trädgård, som barnen är med och skördar och tillagar. Det hjälper dem att förstå naturen och dess kretslopp men ökar också glädjen och intresset för god och hälsosam mat. Till varje måltid serveras mjölksyrade grönsaker. Forskning visar att en daglig dos av mjölksyrebakterier, även kallad probiotika, konkurrerar ut skadliga bakterier och håller oss friskare. Varje dag äter vi färskt, hembakat bröd till mellanmålet. Familjerna får ekologiskt mjöl av förskolan och turas om att baka. En gång i veckan bakar också barnen själva sitt bröd i förskolans kök, och avnjuter det sedan till Amelies populära soppa.